Jalgpalli MM 2010 - päev #3



Kolmas päev algas igavalt, Alžeeria ja Sloveenia kumbi ei saanud palliga keskväljakust kaugemale ning niimoodi veeretati seda palli seal umbes kahekümne minuti jagu. Siis hakkasid vaikselt tekkima võimalused, kuid need ei olnud samuti midagi väga säravat. Alžeeria tundus olevat see ründavam pool ning ta oli seda ka teisel poolajal kuni hetkeni mil vahetusest sissetulnud mees minutiga kiirelt kollase võlus endale ning siis hiljem lollilt käega mängima hakkas ja punase sai. Pärast seda tõmmati tagasi, korra oli üks ohtlik hetk, kuid siis tuli Sloveenial värav ning nii ta jäigi. Lõppkokkuvõttes oli tegemist suhteliselt igava mänguga.

Teine mäng algas umbes samamoodi, poisid kõksisid seal niisama palli, ometigi said oma mängu mõlemad kiiremini tööle kui eelnev paar. Ghaana oli sümpaatsem meeskond ning neile tuli see võit ka ära. Paar serblast olid vist peapeale kukkunud, üks teenis endale lolli punase eelneva kollase kõrvale, teine arvas et trahvikastis käega mängimine pole mingi probleem ning teenis Ghaanale penalti, mis ka ilusalt realiseeriti. Penaltilööjal oli muidugi enne ja ka pärast võimalusi, millest kaks kõige kindlamat posti põrgatasid. Mäng oli põnevam kui eelmine, kuid siiski mitte päeva pärl. Sest...

Saksamaa näitas kuidas jalgpalli mängitakse ning pühkis Austraaliaga põrandat, neli-null. Väravaid tuli mõlemil poolajal kaks, aga kui nüüd üle lugeda kõik need luhtaläinud võimalused, kus oli ikka suhteliselt võimatu mööda lüüa ja seda siiski tehti, siis...mäng oleks võinud vabalt suurematulemusega lõppeda ja väravaid kaks korda niipalju olla. Natuke rikkusid Saksamaa ilusat mängu Özil ja Cacau, kes mõlemad ka teesklemise eest kollase said, samuti jäi kripeldama kohtuniku otsus anda ühele aussile karmilt kohe punane ning jätta lugemata üks natuke kaheldav käsi sakslaste trahvikastis, kuid lõppkokkuvõttes oli tegu ühe kõige mõnusama mänguga sel turniiril. Aga ega koknkurents ei olnud enne ka nii väga suur sellele tiitlile.

Alagrupi ennustusi ei oskagi vast teha, C alagrupis on vast edasiminek inglise keelt kõnelevate meeste rida, kuigi ehk üllatusi võib ka tulla; D alagrupis peaks Saksamaa olema kindel edasimineja, teine koht on aga raske. Ghaana ja Austraalia mäng on vast otsustav, Ghaanal on juba 3 punni käes ning eks tahavad enamat, aussiedel on aga vaja tõestada et Saksaga mäng oli erand mitte reegel. Serbia lootused mataks peale sellist mängu maha, ei usu et Saksamaad ohjeldada suudavad. Aga elame-näeme.

0 comments: