Marvel ja erinevad kunstnikud

Eile, või pigem juba täna varahommikul, sai läbi vaadatud selline dokumentaalfilm nagu seda on "Jonathan Ross In Search Of Steve Ditko". Steve Ditko, kes ei tea, on sellise superkangelase nagu seda on Spider-Man kaasautor ning mõnda aega ka regulaarne kunstnik vastava tegelase koomiksiveergudel.

Kahjuks on Steve Ditko kunstianne minust vaikselt, kuid tõhusalt mööda läinud ning kokkupuude tema töödega on väiksem kui see seda väärt oleks. Tulevikus loodan asja parandada ning kui võimalik, siis muretseda endale ka esimeste Spider_man koomiksite kogumikraamat, mis ühel hetkel isegi Rahva RAamatus müügil oli, kuid mille ostmisega hiljaks jäin.

Kui jutt juba koomiksikunstnikele läks, siis otsustasin välja tuua enda lemmikud nii ühel kui ka teisel põhjusel ning just Marveli veergudelt tuttavad tüübid, sest selle "brändiga" on tutvus just kõige suurem. Esimesena tooks välja sellise tüübi nagu seda on Joe Bennett, kes jäi esimesena silma jällegi Ämblikmehe lehekülgedelt.



Selle raamatu kaudu käiski see esimene tutvumine - ämblikmees oli sel ajal hoopiski Ben Reilly.

Järgmine mees on vast kõige rohkem tuttav selliste tegelaste kaasautorina, nagu Fantastiline Nelik või Hämmastav Hulk. KA X - Mehed ja Kapten Ameerika on saanud oma näo tema järgi. Mehe nimi on Jack Kirby ning tutvus temaga sai tehtud Fantastilise Neliku esimeses volüümis.



Järgmise mehega sai tutvus jällegi tehtud Ämblikmehe lehekülgedel, kus tema kunstianne mind esmapilgul ei vapustanud. Hiljem sain aga näpud taha seitsmekümnendate lõpupool ilmunud X- Meeste numbritele ning sellest piisas, et minust fänn saaks. Daamid ja härrad - John Byrne.


Siit siis see X-Meni lehtedelt pärit näide.

Viimast meest võib aga pidada minu kõige suurimaks lemmikuks koomiksikunsti alal, või vähemalt Marveli ridades kindlasti. Juba tema isa oli Ämblikmehe ridades tuntud mees kui kohe peale Steve Ditko lahkumist ohjad enda kätte haaras. Mõlemad mehed on tuntud kui John Romita, üks siis vastavalt seenior ja teine juunior. Just juunior vallutas minu südame oma äratuntava stiiliga (eriti lahe on tema joonistatud Venom). John Romita Jr. pole võõras ka kodumaistele koomiksisõpradele, sest eestikeelses Ämblikmehes nägi juba esimeses numbris just tema pintslitõmbeid.





Lõppu veel üks kaasakiskuv 67 aasta Ämblikmehe animatsiooni alguslugu.

0 comments: