Mõtisklusi Golgo 13 teemadel



Aasta uus ning blogi on juba kaua vaikne olnud. Et seda natukenegi muuta, teeme juttu natukene sellisest mehest nagu seda on Duke Togo - professionaalne assassin otse tõusva päikese maalt. Räägitakse, et ta ei ole kunagi naeratanud ning et just tema seisis Jeesus Kristuse ristilöömise taga. Ainus asi mida me teame on see, et teda teatakse kui Golgo 13!

Tema teekäik algas väidetavalt aastal 69, kus tema seiklusi sai hakata jägima mangaversioonis mis pidavat isegi tänapäevani kestma, tõestades et mitte miski ei suuda teda rajalt maha võtta. Kui nüüd ausalt üles tunnistada, siis ei ole ma mangale veel pilku peale suutnud heita, kuid teen seda võimaluse avanedes kindlasti tulevikus.

Duke Togo aga ei peatunud ainult seal, varsti hakkasid ilmuma nii live-action filmid, animefilmid, lisaks veel ka mitmed videomängud ning lõppude lõpuks ka animeseeria. Taaskord ei ole jõudnud kõikide nende asjadega täit tutvust teha, seda just live-actionite puhul, kus Golgo 13 saabastesse on asetatud vana hea Sonny Chiba. Videomängude puhul olen suutnud põgusalt mängida kahte NES versiooni - Golgo 13: Top Secret Episode ning The Mafat Conspiracy. Mõlemad tundusid küll mängitavad, kuid samas esmapilgul mitte midagi erilist. Kuigi tuleb ära mainida, et The Mafat Conspiracyl oli üpriski kena graafika.

Anime puhul on asjad õnneks teistpidi ning ära olen suutnud vaadata nii mõlemad filmid, kui ka animeseeria enamus ilmunud osad. Esimene film meeldis mulle isegi väga, lugu oli hea ning tegelased samuti huvitavad, kuigi osad pahad tundusid natuke fillerina. Teine film, Queen Bee oli küll vaadatav, kuid samalaadset elamust ei saanud.

Animeseeria on senini esimese filmi kõrval vast enim meeldinud, kuid selle kahjuks räägib asjaolu, et ammu juba lõppenud seeria on tõlkijatel alles pooleli. Eriti kurvaks tegi mind tõsiasi, et Golgot üritas tõlkida ainult üks ainus grupp, samal ajal kui mitu erinevat töötasid ühe ja sama anime kallal, mistõttu ilmus Code Geassi fännidele sada erinevat võimalust subtiitrite valimiseks. Õnneks peale BSSi katkestamist otsustas fucmnak sarja üles korjata ja jätkata sealt kus pooleli jäi. Kahjuks aga toimib asi liiga aeglaselt.

Selegipoolest on anime väga hea, igas osas tegeleb Golgo erineva tööotsaga ning pea et alati on pinge viidud maksimumini. Lisaplusse annab juurde tõsiasi, et Duke Togo on ikka üks vägagi sümpaatne karakter.

Uute kuulmisteni.