Death Note: The Movie

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Shūsuke Kaneko, 2006

Kuna anime "Death Note" on nüüdseks omadega otsa saanud, otsustasin ära vaadata sama nime kandva mängufilmi. Film tõi endaga kaasa nii mõningaid positiivseid emotsioone kui ka negatiivseid üllatusi. Positiivseks küljeks võiks lugeda selle, et ma kartsin hullemat. Kuna pole enne Jaapani filmitööstusega varem nii põhjalikult tutvunud ega ka suuremat tähelepanu pööranud, siis olid mu eelarvamused vägagi negatiivse varjundiga. Pikema vaatamise peale aga üllatusin. Film oleks küll võinud parem olla, aga polnud ka väga vigagi.
Negatiivsemad küljed avaldusid filmi kompaktsuse kasuks langetatud kärpimistes ning ka mõningad tegelased olid kuidagi kohmetud mu silmis. Näiteks võiks tuua L'i, kelle saapaid ei suutnud Ken'ichi Matsuyama kahjuks täielikult täita, vaid vaba ruumi jäi liiga palju üle. Üleüldse jättis L kuidagi armetu mulje, nagu polekski tegemist talendika detektiivi, vaid hoopis keskpärase cosplayer'iga. Samamoodi pidin pettuma Misa's, kes tegi filmis ainult paar esinemist ja ei olnud üldsegi nii armas ja nunnu kui ta oli seda olnud animes.
Samuti jätsid mõruda maigu suhu nö. "alternatiivsed lahendused" filmis. Loomulikult ei saa kahetunniselt filmilt nõuda täielikku manga/anime loo järgimist, samas tundus mulle, et spetsiaalselt filmi jaoks loodud Shiori Akino, kes täitis Light'i tüdruku rolli, oli natuke liiga ekstreemne lähenemine? Samas on mõnikord alternatiivsed lahendused vältimatud nagu sai juba eelnevalt väljatoodud.
Esimese filmi lõpplahendus jäi kuidagi piinama. Light'i ja L'i esimene kohtumine oli kuidagi võlts ning jättis mulje, et filmi stoorilain hakkab originaalse omast aina enam ja enam kaugenema(ning hiljem endale teise filmi sisu natuke spoilerdades selles ka veendusin).
Siiski ma arvan, et see film väärib vaatamist. Eriti just selle anime- ja mangafännidel, sest see annab võimaluse näha tegevust, karaktereid ja kogu olustikku natukese teistsuguse pilgu läbi.
Kõlbab küll.

Shingamid pooldavad surma ja tervislikke eluviise.